nellieblogverhalen.blogspot.com

Hallo,

Welkom op de website van mijn blog. Omdat ik graag verhalen schrijf, heb ik een blog aangemaakt.
Veel plezier met lezen, word lid en zet er een reactie bij!

Mvg. Nellie van Bergeijk

donderdag 10 mei 2012

Het meisje en de twee jongens

Gierend van de lach bekijken Julia en Eva elkaar. 'Wat zie jij eruit!!!!' Giert Julia. 'Nou, moet je jezelf eens bekijken!!!' Schatert ook Eva. Samen zijn ze de zaak binnen gestapt, uiteraard wel nadat ze wat bedaard waren. Allebei wilden ze een "schoonmaak behandeling" van €5,- euro. Bij elkaar dus €10,- euro. De vrouw had hen even aangekeken en zei toen: 'Ga daar maar zitten.' Na 5 minuten kwamen er twee dames aan, die hen insmeerden met allerlei smeerseltjes en kwaaltjes. Nu moeten ze even wachten om het masker in te laten trekken. 'Sssst!!' Waarschuwt Eva. 'Daar komen Marilène en Sanne aan!' Zogenaamd, alsof ze niets gedaan hebben, wat natuurlijk ook bijna niet is, zitten ze te wachten. 'Super!' Zegt Marilène tegen Julia. 'Perfect!' Zegt Sanne tegen Eva. 'Helemaal goed gewacht ook!' Allebei weten ze een lach aanval te beheersen en proberen ze serieus te kijken.
'Jongens, ik wil naar deze winkel!' Horen ze opeens een meisje zeggen.
'Nee!!' Zeggen twee jongens tegelijk. 'Wij willen en we gaan naar die winkel daar! We willen vast voor een laptop en mobiel kijken', vult de linkse aan. Geïrriteerd draait het meisje zich om. 'We gaan eerst...' 'Naar die winkel daar en dan naar huis', maakt de rechtse haar af. 'Nee, we gaan hier naar binnen!' Het meisje doet demonstratief haar armen over elkaar en stapt naar binnen. 'Ik zoek nagellak en mascara, heeft u dat hier te koop?' De twee jongens ontploffen bijna. 'Maria, wij gaan echt weg!!' 'Dan gaan jullie maar!' Bitst Maria terug. En daarmee is de discussie afgelopen.

De vrouw achter de kassa schud haar hoofd en zegt: 'Niet zoveel ruzie maken, he?!' Ook Marilène en Sanne kijken elkaar aan en zeggen: 'Wat is er veel ruzie op de wereld, nog wel in gezinnen!' 'Je weet anders niet of ze wel broertjes en zusje zijn, hoor!' Verdedigt Eva het meisje en de jongens. Na een kwartier komen de twee jongens weer aanrennen en zijn net Julia en Eva klaar. 'We hebben een super leuke mobiel gezien!' Jubelen de twee jongens. 'Die gaan we echt kopen!' Maria kijkt boos op en snauwt: 'Ga lekker...lekker....' Blijkbaar kan ze niet uit haar woorden komen, want ze keert de jongens de rug toe.

De meiden rekenen af en lopen dan naar buiten. Daar bestellen ze een zak patat en 2 flesjes sinas. 'Heerlijk!' Smakt Julia. 'Nou!' Is Eva het met Julia eens. Dan komen Maria en de twee jongens weer langs. Maria houd haar mond stijf dicht. Bedelend vragen de jongens: 'Zullen we 1 zak patat halen?? Please??' Dan geeft Maria toe. Blij gaan ze in de rij staan, en verrassend snel komen ze terug en ploffen ze neer op de plaatsen naast Julia en Eva.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten