nellieblogverhalen.blogspot.com

Hallo,

Welkom op de website van mijn blog. Omdat ik graag verhalen schrijf, heb ik een blog aangemaakt.
Veel plezier met lezen, word lid en zet er een reactie bij!

Mvg. Nellie van Bergeijk

donderdag 19 april 2012

Op naar Amsterdam!!!!

De volgende dag gaat de wekker pas om 10.00 uur. De meiden hoeven niks meer te doen, omdat ze de vorige dag alles al klaar hadden gezet. Gister vonden hun ouders het gelukkig meteen goed dat ze uitgingen naar Amsterdam. Ook waren ze meteen bereid om de honden onder hun hoede te nemen. Alleen moeder zat nog wel een beetje tegen te stribbelen: 'Plassen ze niet in het huis en laat Tim hen wel genoeg uit?' Vader had haar bezwaren weggewuifd. 'Ze plassen niet hier en wij laten hem genoeg uit, hé, Tim!?' Tim had om het hardst geknikt. Hij wilde alles doen, zolang hij mama maar kon helpen!!!


Om stipt 10:00 uur staan Louise en Eva te wachten bij de bushalte. 'Precies op tijd!' Lacht Eva. 'We moesten ons haasten maar het is ons gelukt!' 'Ja', grinnikt Julia. 'Zolang onder de douche staan kan niemand langer dan Eva van de Berg!' Quasi beledigd kijkt Eva Julia aan maar schiet dan in de lach. De bus komt er aan rijden en de meiden stappen in. In de bus kijken ze eerst wat rond totdat Eva zegt: 'Laten we de brief nog eens bekijken!' Zonder een antwoord af te wachten pakt Eva de brief. Voor de zoveelste keer lezen ze hem maar ontdekken verder niets bijzonders.


Na dik een uur rijden komen de meiden aan bij Het Raamplein in Amsterdam. Ze zijn namelijk van plan om als Lize nergens te vinden is, naar het Anne Frank huis te gaan. Winkelen is ook een deel van hun plan. Met een diepe zucht stapt Eva uit met Julia achter zich aan. 'Laten we daar even gaan zitten', stelt Julia voor. 'Dan kunnen we de brief bekijken, de kaart is al helemaal uit geplozen.' Eva vind het een goed plan en samen zitten ze even later op het bankje aan het water. Voor zich zien ze een soort "halte" voor een rondvaart boot. 'Zullen we even met zo'n boot meegaan?!' Vraagt Julia enthousiast. Eva aarzelt even. 'Kunnen we niet beter gelijk op zoek gaan naar Lize?' Julia haalt haar schouders op. 'Kan ook, maar met de rondvaart boot kunnen we gelijk even de stad bekijken', is haar mening. Nog even denkt Eva na. 'Nou, oké dan. Één rondje dan maar! En als het te duur is gaan we niet en ook niet als we hier niet uitkomen!' Stelt ze nog gauw vast. 'Super!' Van plezier draait Julia een rondje en samen lopen ze naar de rondvaart boot die net aanlegt.


De vaart duurde 40 minuten en dan heeft ook Eva geen tegenwerpingen meer. 'Het was echt mooi!' Verzucht ze aan het eind. 'Nou!' Is Julia het met haar eens. 'Zullen we even ergens gaan eten?' Hongerig wrijft Julia over haar buik. 'Echt verschrikkelijke honger heb ik!' 'Trek!' Verbeterd Eva haar. 'Honger hebben ze in...in.Afrika of Zuid- Amerika. Samen eten ze lekker een patatje, met een broodje hamburger en drinken ze een flesje cola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten