nellieblogverhalen.blogspot.com

Hallo,

Welkom op de website van mijn blog. Omdat ik graag verhalen schrijf, heb ik een blog aangemaakt.
Veel plezier met lezen, word lid en zet er een reactie bij!

Mvg. Nellie van Bergeijk

dinsdag 31 januari 2012

Een baantje????

'Zo, he he!' Julia ploft neer op de bank. Eindelijk! Thuis! Eva komt aanlopen. 'Hier!' En met een plof zet ze een glas sinas voor Julia neer. 'Dat hebben we wel verdiend!' Zucht Julia.

Het is vrijdag. De tweeling hebben net de cito achter de rug. 'Vond jij hem moeilijk?' Vraagt Eva aan Julia. 'Mwah', antwoord Julia. 'En jij?' 'Makkie, alleen rekenen was moeilijk. Spelling makkelijk, taal makkie, studievaardigheden simpel en wereldoriëntatie ging ook wel', somt Eva op. 'Denk jij dat je Havo....?' Julia haalt haar schouders op. 'Kweenie', ik hoop van wel.' 'Ik hoop het ook!' Zegt Eva. Dan gaat de telefoon. Tegelijk springen Julia en Eva op en kijken elkaar aan. 'Een baantje!' Zeggen ze tegelijk. 'Als jij hem nou opneemt', stelt Eva voor, 'dan moet je hem hard zetten, maar antwoord jij!' 'Is goed!' Met Julia van de Berg', zegt Julia. 'Met meneer Brastel', klinkt het aan de andere kant van de lijn. 'Spreek ik met de tweeling Julia's en Eva van de Berg?' Ja, meneer'. Zegt Louise beleefd. 'Nou, dan heb ik een nieuwtje voor jullie, of eigenlijk...en baantje!' Zegt de man enthousiast. 'Houden jullie van films?' Vraagt hij. Eva knijpt van opwinding in Julia's hand. 'Ja, heel erg!' Zegt Julia. En houden jullie van schrijven?' 'Iets minder, maar als het moet dan moet het!!' Zegt Julia eerlijk. Nu, dan valt het af''. Zegt de man teleurgesteld. 'Ik houd niet van meiden die iets verplicht moeten doen', zegt hij. Zijn stem klinkt heel wat anders dan toen de meiden zeiden dat ze van films hielden. 'Dat is jammer', zegt Julia. 'Dan valt het af!' 'Oké, tot ziens misschien he?!' 'Ja, tot ziens!' Zegt Julia, en legt de hoorn neer. 'Jammer', zeggen ze teleurgesteld.

Al een paar weken hebben Julia en Eva een krantenwijk. De meeste kranten bezorgen ze op adressen waar oude mensen wonen, maar er zitten ook wat jongere mensen met kinderen bij. Een paar dagen geleden, kwam Eva op het idee om tussen de kranten een briefje te doen, met de tekst:

Hallo,

Wij zijn de tweeling Julia en Eva, en wij zoeken een baantje. We
doen de krantenwijk van het Volkse Nieuwskrant. We
zijn beiden 12 jaar, en hebben zin in iets leuks. Elke dag
kranten doen, is niets voor ons. 
Dus heeft u iets leuks te doen? Mail of bel! 
(Ons adres en telefoon nummer staan op de achterkant)

Alvast bedankt!!!

Heel veel groetjes,

Julia en Eva van de Berg 

En nu wachten ze al een paar dagen op telefoontjes, die er maar niet komen................!